closeButton

“ Every change is an opportunity . . . . to reduce waste, increase productivity; the Chlorophyll Project gets more out of less ”

Termed as 'The Chlorophyll Project', Phytoremidiation and Photo Voltaic integrated Structural Glazing form the key design features of this project helping the building breathe on its own without a ventilator/hurt lung machine and generates it own power.

The site is located in an urban set-up near east-Kolkata wet-lands where low-Medium rise built-forms form the backdrop and water bodies-farms provide a vast foreground. Our design proposal attempts to adapt the local climatic strategies in order to address the challenges and capitalize the potential opportunities - the design program, the view corridor and primarily the solar gain.

adityapur1
adityapur1
adityapur1
adityapur1
adityapur1
adityapur1
adityapur1
adityapur1